~Natuur~~Avontuur~~voor Kinderen~
  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
 

Avonturen

'Into the wild'

Ontdek de Freek Vonk in jou! Durf jij een pissebed te vangen? Een mier op te zuigen met een speciale insectenvanger? Een naaktslak over je hand te laten lopen? We volgen de sporen van de dieren in Meyendel of Westduinpark en misschien zien we wel een schotsehooglander, vos, konijn of kudde wilde paarden. 

De wind in onze haren, glijden van de zandduinen, een boom als uitkijktoren. En wat als straks de zon zakt? Hoe bouwen we een hut? Wat kan je dan eten? Kom het ontdekken!

Duur 2 uur.

Prijs: 110 euro voor maximaal 8 kinderen. Elke kind extra kost 8,00 euro. 

Book now

'Dieren van de nacht'

Gefluister in de de duisternis. De zon is al lang verdwenen achter de bomen, de kronkelige silhouetten tekenen zich af tegen een donkere hemel en het pad verdwijnt in het donker. Niemand in het bos................toch?

S'nachts staan onze zintuigen op scherp. Door de stilte hoor je elk takje breken, blaadje vallen en beestje bewegen. Spannend! Niet voor niks dat er al eeuwen enge verhalen de ronde doen over de nacht!

De natuur bruist s'nachts van het leven. Je ziet s'avonds misschien weinig maar je hoort des te meer! De uil bijvoorbeeld jaagt s'nachts op veldmuizen.  De vleermuis vliegt achter nachtvlinders aan. De egel scharrelt s'nachts zijn kostje bij elkaar. Doordat de bodem afkoelt, vochtig is en dit spinnen en ander gedierte aantrekt heeft de egel genoeg te snaaien. Dieren kunnen juist s'nachts vaak ongestoord hun gang gaan!

Durf jij het aan om na zonsondergang te gaan kijken?  Met je zaklantaarn en spannende verhalen in je zak? We gaan op onderzoek bij de uithof.  In dit natuurgebied loopt een prachtige route door het bos, via het graasgebied van de schotsehooglanders.  We gaan niet alles verklappen, maar spannend wordt het zeker, we sluiten de avond af met marshmallows en een vuurtje.

 

Duur 2 uur.

Prijs: 110 euro voor maximaal 8 kinderen. Elke kind extra kost 8,00 euro. 

Book now

'De ruige zeerover'

Ay Ay Kapitein!

Als het water laag ligt komen de mooiste schatten tevoorschijn. Drijfhout, netten, anemonen, zeesterren, schelpen, scheermesjes en wat dacht je van de wieren? Darmwier, wakeme, zee-eik, Nederlandse  nori, blaaswier, zeesla. Onontdekte schatten ! Wist je dat in de blaasjes van , hoe kan het anders, blaaswier een natuurlijk zonnebrand zit? Als echte zeerovers maken we een schatkaart zodat we later deze kunnen terugvinden! We sluiten af met een heuse zeesnack

Duur 2 uur.

Prijs: 110 euro voor maximaal 8 kinderen. Elke kind extra kost 8,00 euro. 

Book now

'Recycling is magic'

"recycling turns things into other things which is like magic"

Opruimen wordt leuk als je er iets van kan maken. Van blikjes kun je een heus (werkende) pinhole fotocamera maken, van flesjes een plantenbak. Van een tak misschien wel een tafel. En sowieso is alles om te zetten in een kunstwerk.

Leuk voor BSO, school of wijkcentrum. Schone wijk, fantasieontwikkeling kinderen = win win.

Duur 2 uur.

Prijs: 110 euro voor maximaal 8 kinderen. Elke kind extra kost 8,00 euro. 

 

Book now

'Robinson crusoe'

Het begon zo mooi. Zeilend over de wereldzee, de horizon tegemoet. Een hemel met goudgele kleuren, een kabbelende zee. Maar na een rustige nacht word je wakker,  de zee in ineens helemaal wild, te wild....het ene moment sta je aan het roer en dan wordt alles zwart....Net als Robinson Crusoe spoel je aan op een onbewoond eiland. Helemaal alleen! Help! wat nu?! 

Door middel van het verhaal van Robinson opdrachten leren we hoe te overleven in de natuur

Duur 2 uur.

Prijs: 110 euro voor maximaal 8 kinderen. Elke kind extra kost 8,00 euro. 

Book now

'Wild koken'

De natuur is onze Appie Heijn. We gaan wildshoppen en dan aan de slag met stekelige brandnetelsoepen, groene 

koeken, gekleurde gelukssalades en al het andere wat we kunnen vinden tijdens onze strooptocht.

 

Naast dat  het vooral heel leuk is om te koken vanuit de natuur, want hey het is altijd voorradig, is het ook gezond.

Van madeliefjes (ja sommige bloemen kan je gewoon eten!) wordt bijvoorbeeld gezegd dat het kwetsbare en lusteloze kinderen kan helpen doordat er veel magnesium in zit.  

Brandnetel is misschien wel de bekendste onder de eetbare planten. Wist je dat je deze (op de juiste manier) ook zo, rauw, kunt eten? Voor de dapperen onder ons!

Tijdens dit kookfeestje laten we kinderen laten we kinderen kennismaken met de meest simpele en goed herkenbare wilde kruiden en groentes (zoals bijvoorbeeld brandnetel, hondsdraf, dovenetel, weegbree, klaver, perzikkruid, teunisbloem, wilde klaver)

 

We koken op locatie, bij u  thuis, op school, wijkcentrum of kinderdagverblijf. Een spannende activiteit waarbij we de kinderen er voor de veiligheid erop wijzen dat niet elke plant eetbaar is en dat wildplukken zonder volwassenen niet toegestaan is.  

 

Duur  2,5 uur

Prijs : 120 euro voor minimaal 8 kinderen.  Elk kind kost extra kost 10 euro. 

Book now

Wat we doen

~~Verdiep je in de natuur en je zult alles beter begrijpen~~Albert Einstein~~

IMG_7932
IMG_7813
IMG_7862
IMG_7852
IMG_7912
IMG_7951
IMG_7838
12698405_10204370099773208_1766568390967923549_o
IMG_7914
 
 

Wie is de Natuurkaravaan

 

 

 

 

 

Mijn naam is Babs van Buuren, eigenaar van de Natuurkaravaan. Na een studie HBO Social Work met stages in het kinder/jongerenwerk en onderwijs (Tanzania) ging ik van pedagogisch medewerker naar projectcoordinator en initiator in het opbouwwerk.  

Dankbaar werk, waar ik (parttime) mensen proberen te inspireren en te begeleiden in het uitvoeren van hun plannen. 

Daarnaast heb ik zelf ook altijd veel plannen en probeer ik me te blijven voeden met persoonlijke inspiratie.

 

Als kind klom ik vooral in bomen en kon ik dagen wegdromen, naar de lucht kijkend met een grasspriet in mijn mond. Soms klom ik 's nachts het raam uit en ging ik op zoek naar avontuur. Nu als volwassene doe ik dat eigenlijk nog steeds, door middel van reizen, golfsurfen en boulderen (rotsklimmen), het wildplukken of het verkennen van het bos, strand en duinen met Lok mijn spaanse straathond.

 

Pas recentelijk zag ik hierin een link naar mijn huidige baan en ik besloot om mijn liefde voor het buitenleven te combineren met mijn achtergrond als pedagogische medewerker en socialworker.  Weer een goede reden om toch echt die cursus bushcraft te gaan volgen of me meer te verdiepen in eetbare planten en zeewieren. Elke tocht leer ik ook weer wat bij en die nieuwsgierigheid hoop ik over te brengen met mijn activiteiten gericht op natuureducatie en ontwikkeling van het kind.

The world is our playground.

 

Omdat ik geloof dat we samen sterker staan dan alleen geloof ik in de kracht van een Karavaan. Hiermee nodig ik andere natuurliefhebbers, reizigers en avonturiers uit om samen iets moois te creeeren.  Voor kinderen, voor volwassenen, voor ieder die met verwondering naar de natuur wil leren kijken.

Liefs babs

P.s Filmpje hieronder zeker de moeite waard!

 

Contact en boeken

De Natuur Karavaan

KVK-no: 66278554

BTW-no: NL190717142B01

Babs van Buuren 0634241830

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2023 by Jade&Andy. Proudly created with Wix.com

© Babs van Buuren

Go to link